Paluszki rybne i owoce morza bez glutenu

Na stronie Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej pojawiła się informacja o produktach firmy Pescanova Polska, która wprowadziła paluszki rybne, panierowane krążki kalmarów oraz surimi z dodatkiem krewetek. Wszystkie te produkty są w wersji bezglutenowej i są z Hiszpanii.

Produkty mają międzynarodowy licencjonowany symbol Przekreślonego Kłosa. Produkty są dostępne w sklepach Carrefour, a już niedługo będą także w sieci Auchan.

  • Paluszki rybne bezglutenowe (300g, nr licencji: ES-112-010) – kawałki filetów z morszczuka (55%), w panierce otrzymanej z połączenia mąki kukurydzianej i ryżowej. Paluszki najlepiej przygotować w piekarniku (bez dodatku tłuszczu!) lub tradycyjnie na patelni.

  • Morski kaprys bez glutenu (400g, nr licencji: ES-112-009) – krążki z kalmarów pokryte aromatyczną bezglutenową panierką. Szybka i prosta w przygotowaniu przekąska, którą można upiec w piekarniku (bez dodatku tłuszczu) lub usmażyć na patelni.

  • Surimi bezglutenowe z krewetkami (200g) – surimi w nowej formie na bazie mięsa ryb dorszowatych, mąki kukurydzianej oraz skrobi (bez zawartości glutenu), z dodatkiem krewetek. Bardzo smaczne danie zarówno na ciepło, jak i jako zimna przekąska lub dodatek do sałatek. Wkrótce na rynku pojawią się etykiety z numerem licencji (wymiana opakowań).
Ten wpis został opublikowany w kategorii Od producentów i oznaczony tagami , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>